Zukorlić: Đukanoviću nije mirna savjest

by | feb 1, 2013 | Novosti | 0 comments

Mešihat islamske zajednice u Srbij je u ime muftije Muamer Zukorlić oštro reagovao na uvrede koje mu je uputio premijer Crne Gore Mila Đukanovića.

“Histerično reagovanje premijera Đukanovića na objavljivanje Sporazuma kojim je Bošnjacima obećao prekograničnu regiju Sandžak svojstveno je suočenju laži i prevare sa dostojanstveno izrečenom istinom, a samo onaj ko nema argumente pribjegava negativnim kvalifikacijama i ličnim uvredama”, navodi se u saopštenju Mešihata islamske zajednice u Srbiji.

Iznoseći uvrede na račun Zukorlića, Đukanović otkriva šta stvarno misli o Bošnjacima. Takvo njegovo ponašanje samo potvrđuje da njegove ruke sigurno, a savjest, ako je ima, nisu mirni zbog deportacije bosanskih izbjeglica, montiranih procesa protiv bošnjačkih političkih predvodnika i etničkog čišćenja Bošnjaka Bukovice, dodaje se u saopštenju i ističe da se sve to dešavalo u vrijeme vladavine Đukanovića.

Zbog svog porodičnog i duhovnog vaspitanja, muftija sebi ne može dopustiti da na uvrede Đukanovića uzvrati istom mjerom. Govor mržnje i ružne riječi, ma koliko gromoglasno izrečeni, na kraju uvijek sprže dušu onoga koji ih izgovara, kaže se u saopštenju Informativne službe Mešihata.

Do rasplamsavanja “prepiske” između Mešihata i Vlade Crne Gore, odnosno Zukorlića i Đukanovića došlo je pošto je Zukorlić objavio da je nezadovoljan odnosom Crne Gore prema tamošnjim Bošnjacima a Mešihat prije pet dana objelodanio sporazum koji su Bošnjaci, kako tvrdi Muamer Zukorlić, 2006. potpisali sa tadašnjim predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

Iz Crne Gore negiraju da taj sporazum postoji, a premijer Đukanović je muftiju iz Srbije nazvao “zlim i politički neobrazovanim”.

0 Comments

Submit a Comment