Muftija Zukorlić: Podgorica ne ispunjava ugovor o Sandžaku

by | jan 26, 2013 | Novosti | 0 comments

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić u emisiji “Živa istina”, na Atlas televiziji,kazao je da nije zadovoljan odnosom zvanične Podgorice prema Bošnjacima koji žive u Crnoj Gori i optužio je crnogorsku vlast da je na popisu podsticala cjepkanje bošnjačkog nacionalnog korpusa.

“Nedopustivo je da u nacionalnom smislu imamo kolone. To je tendenciozno raslojavanje Bošnjaka koje je tendenciozno sa pozicije države Crne Gore. Bošnjaci u Crnoj Gori nisu azilanti, nisu manjina koja je došla, Bošnjaci u Crnoj Gori su suvlasnici Crne Gore“, kazao je muftija Zukorlić.

Zukorlić tvrdi da zvanična Podgorica nije ispunila ni slovo ugovora o Sandžaku kao prekograničnoj regiji, što su ga još prije referenduma potpisali Milo Đukanović i Rafet Husović, lider Bošnjačke stranke.

“Ako vam kažem da je taj sporazum potisan van Crne Gore to znači da sporazum ima međunarodni status“, kazao je Zukorlić.

Na česte optužbe da koristi zapaljivu, ponekad čak ratnu retoriku, Zukorlić odgovara:

”Pametni prepoznaju moju retoriku, i znaju da sam ja neprijatelj Crnoj Gori ona bi ona to odavno osjetila mnogo jače, ali nisam jer u toj državi žive Bošnjaci, a ja ne želim da Bošnjaci ruše Crnu Gori ili neku drugu državu“, poručio je muftija Zukorlić, prenose Bošnjaci.net

 

0 Comments

Submit a Comment