Lukšić odbio zahtjeve, novi protest u februaru

Objavljeno: 31.01.2012, 14:26h

Premijer Igor Lukšićodbio je zahtjev predstavnika Sindikata, studenata i građana da se poništi najnovije poskupljenje električne energije. Predstavnici MANS-a, Unije slobodnih sindikata i Studentske unije, rekli su nakon sastanka sa premijerom da će organizovati novi građanski protest. Predstavnik sindikata Željezare Janko Vučinić kazao je da će novi protest najvjerovatnije biti organizovan 18. februara. Organizatori protesta rekli su da je na njihov zahtjev da se smanji cijena struje, Lukšić predložio da se formiraju “radne grupe” koje bi se bavile tim problemom, što su oni nazvali “manipulacijom”, prenose Vijesti online. MANS i Studentska unija održali su performans ispred zgrade Vlade sa kojeg su poručili premijeru da je vrijema da se angažuje oko ispunjenja zahtjeva građana za ukidanjem odluke o povećanju cijena struje i da bude ažuran kao što je bio u aferi listing kada su bili u pitanju njegovi lični interesi. Performans je počeo u 11 kada su i predstavnici Unije slobodnih sindikata (USS), MANS-a i studenata ušli na sastanak sa Lukšićem.

Premijer Igor Lukšićodbio je zahtjev predstavnika Sindikata, studenata i građana da se poništi najnovije poskupljenje električne energije.

Predstavnici MANS-a, Unije slobodnih sindikata i Studentske unije, rekli su nakon sastanka sa premijerom da će organizovati novi građanski protest.

Predstavnik sindikata Željezare Janko Vučinić kazao je da će novi protest najvjerovatnije biti organizovan 18. februara.

Organizatori protesta rekli su da je na njihov zahtjev da se smanji cijena struje, Lukšić predložio da se formiraju “radne grupe” koje bi se bavile tim problemom, što su oni nazvali “manipulacijom”, prenose Vijesti online.

MANS i Studentska unija održali su performans ispred zgrade Vlade sa kojeg su poručili premijeru da je vrijema da se angažuje oko ispunjenja zahtjeva građana za ukidanjem odluke o povećanju cijena struje i da bude ažuran kao što je bio u aferi listing kada su bili u pitanju njegovi lični interesi.

Performans je počeo u 11 kada su i predstavnici Unije slobodnih sindikata (USS), MANS-a i studenata ušli na sastanak sa Lukšićem.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register