Не поминјите ме ако останете у Парламенту

Objavljeno: 31.03.2011, 11:06h

Отворено писмо предсједнику НСД Андрији Мандићу

Отворено писмо предсједнику НСД Андрији Мандићу

Piše: Предраг Поповић

Поштовани господине Мандићу,

Повод да Вам се обратим је Ваша  јучерашња изјава медијима, након одлуке Ваше странке да се врати у Парламент и настави рад на изради нових изборних закона.

Подсјећам Вас да сам ја држављанство Србије примио 17. октобра 2007. године, два дана прије доношења Устава  и Уставног закона, и неколико мјесеци прије доношења закона о држављанству. То сам урадио да бих спријечио даља брисања из књиге држављана Црне Горе, оних наших грађана који су рођени на територији Србије, и које је почело након проглашења независности Црне Горе, 3. јуна 2006. године. У то вријеме, МУП ЦГ је то радио без икаквих провјера. На ту акцију МУП-а је тада најагилније упозоравао потпредсједник СНП-а г-дин Невен Гошовић.

Дакле, та моја ”кооперативност” је многима спасила држављанство Црне Горе, а ја сам, ових дана, због те ”кооперативности” награђен од странке Ранка Кривокапића и МУП-а, губитком свих грађанских права. Нити сам тада позивао било кога да поступи као ја, нити данас од било кога тражим заштиту. Наравно, захвалан сам свима који су је самоиницијативно понудили. Моја једина намјера је била да сопственом жртвом покушам да зауставим насиље у режији МУП-а ЦГ према нашим грађанима, који су рођени у Србији, а имали су пребивалиште и држављанство Црне Горе.

Познато Вам је да је највећи број наших држављана примио држављанство Србије баш у периодиу између 3.јуна 2006. године до ступања на снагу Закона о држављанству 26. фебруара 2008 .године.

Позивам Вас и Вашу партију да се не враћа у Парламент, и да своје даље учешће у раду радне групе за израду изборног законодавста у кабинету предсједника Парламента, услови уклањањем те ретроактивне норме из Закона о држављанству, чиме би коначно одахнули многи наши држављани, који су у поменутом периоду постали и држављани братске Србије.

Уколико то нисте у стању да урадите, не због мене, јер се знам сам бранити, него због хиљада оних који су се нашли под удар ове ретроактивне норме, молим Вас да моје име, у Вашем политичком марекетингу, поводом овог питања, више не помињете. 

С поштовањем,  
Предсједник Народне странке
Предраг Поповић    

Напомена: Наслов је да PCNEN 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register