Reagovanje

Objavljeno: 30.09.2009, 13:28h

Piše: Ervina Dabižinović/Ljubomirka Ljupka Kovačević Izjava šefice OEBS-a u Crnoj Gori  o "zahtjevima koji treba da budu opravdani",  kada su u pitanju  informacija koje zahtjeva civilni sektor je podrška politici vlasti koja krije informacije. Ovakve izjave neopravdano obesmišljavaju napore koje ulaže civilno društvo u podizanje stepena svijesti i razvoja kritičkog mišljenja kod građana i građanki Crne Gore, i duboko ih ponižava i podcjenjuje. Nema razlike između stav šefice OEBS-a koji zapravo glasi "nemojte da pitate svašta" i stava vlasti koja kaže ne smijete da pitate.  Ovim putem obraćamo se iz ANIME, Centra za žensko i mirovno obrazovanje Kotor,  šefici OEBS-a, Odboru za rodnu ravnopravnost, Odjeljenju za rodnu ravnopravnost, ombudsmana, da zatraži informaciju o slučaju službenice Parlamenta Crne Gore,  Snežane Kaluđerović, koja je putem zahtjeva Osnovnog suda u Podgorici tražila od Administrativnog Odbora Parlamenta Crne Gore skidanju imuniteta bivšem potpredsjedniku Parlamenta Slavoljubu Stjepoviću po privatnoj tužbi. Iz  tekstu objavljenog  u Danu od 30.09 2009.  saznaje se  da SE NE RADI O LIČNOM PROBLEMU, jer je imenovana trpjela na radnom mjestu uznemiravanje od tadašnjeg potpredsjednika, a današnjeg ministra, što  upućuje na  uznemiravanje na radnom mjestu,  mogućoj diskriminaciji ili mobingu. Odluku većine članova ovog Odbora da se pomenutom ne skine imunitet, artikulisao je predstavnik DPS-a stavom "da bi se tako otvorio put da građani bez problema podnose krivične prijave, tvrdeći da  se položaj narodnog predstavnika  mora štititi". Od koga – pitamo se? I ko će nas, građanke i grašane, štititi od političkog nasilja i zlovolje ovakvih odluka zakonodavne vlasti?

Piše: Ervina Dabižinović/Ljubomirka Ljupka Kovačević

Izjava šefice OEBS-a u Crnoj Gori  o "zahtjevima koji treba da budu opravdani",  kada su u pitanju  informacija koje zahtjeva civilni sektor je podrška politici vlasti koja krije informacije. Ovakve izjave neopravdano obesmišljavaju napore koje ulaže civilno društvo u podizanje stepena svijesti i razvoja kritičkog mišljenja kod građana i građanki Crne Gore, i duboko ih ponižava i podcjenjuje. Nema razlike između stav šefice OEBS-a koji zapravo glasi "nemojte da pitate svašta" i stava vlasti koja kaže ne smijete da pitate. 

Ovim putem obraćamo se iz ANIME, Centra za žensko i mirovno obrazovanje Kotor,  šefici OEBS-a, Odboru za rodnu ravnopravnost, Odjeljenju za rodnu ravnopravnost, ombudsmana, da zatraži informaciju o slučaju službenice Parlamenta Crne Gore,  Snežane Kaluđerović, koja je putem zahtjeva Osnovnog suda u Podgorici tražila od Administrativnog Odbora Parlamenta Crne Gore skidanju imuniteta bivšem potpredsjedniku Parlamenta Slavoljubu Stjepoviću po privatnoj tužbi.

Iz  tekstu objavljenog  u Danu od 30.09 2009.  saznaje se  da SE NE RADI O LIČNOM PROBLEMU, jer je imenovana trpjela na radnom mjestu uznemiravanje od tadašnjeg potpredsjednika, a današnjeg ministra, što  upućuje na  uznemiravanje na radnom mjestu,  mogućoj diskriminaciji ili mobingu.

Odluku većine članova ovog Odbora da se pomenutom ne skine imunitet, artikulisao je predstavnik DPS-a stavom "da bi se tako otvorio put da građani bez problema podnose krivične prijave, tvrdeći da  se položaj narodnog predstavnika  mora štititi".

Od koga – pitamo se? I ko će nas, građanke i grašane, štititi od političkog nasilja i zlovolje ovakvih odluka zakonodavne vlasti?

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register