Crna Gora – jedanaesta hrvatska izborna jedinica

Objavljeno: 25.11.2007, 10:47h

Izjava za javnost Vojina Grubača, koordinatora NVO Akademska alternativa

Izjava za javnost Vojina Grubača, koordinatora NVO Akademska alternativa

Izbori za hrvatski Sabor, koji su se odrzali u Crnoj Gori, biće upamćeni kao  jedan od važnijih istorijskih datuma nezavisne Crne Gore, jer svi takozvani "orlovi crnogorstva" koji stanuju u DPS, SDP, PzP i LP nijesu podigli glas crnogorskog protesta zbog hrvatskih izbora na teritoriiji Crne Gore. Tesko je ocijeniti – da li se radi o kukavičluku ili je možda razlog u tome sto bi bili kažnjeni zbog narusavanja hrvatske izborne sutnje. Gdje su sada Djukanović, Marović, Krivokapić, Živković i Medojević sa svojim trulim negativnim opservacijama o dvojnom državljanstvu, dok dvojni hrvatski državljani u Crnoj Gori gordo, i s neskrivenim ponosom, glasaju za Sabor voljene im države Hrvatske?

Koliko možemo primijetiti – niko od ovih suverenističkih crnogorskih vodja ne smije pisnuti, a kamoli uputiti čak i blijedi protest protiv hrvatskih izbora, tako da  je očigledno da će za njih hrvatska izborna šutnja u Crnoj Gori potrajati nekoliko "gordih decenija".

Posebno nas zanima- zbog čega " hrvatski ministri" u vladi Crne Gore – Backović i Vučinić, " hrvatski ambasador" Lukovac, koji se greškom nalazi u Zagrebu umjesto u Podgorici, kao i hrvatski poslanik Božo Nikolić nijesu aktivnije učestvovali u agitaciji za ove hrvatske izbore? To im niko ne može i ne smije zabraniti u Crnoj Gori, koja je oficijalno postala jedanaesta hrvatska izborna jedinica.

Poslije ovih hrvatskih izbora smatramo da nema nikakve potrebe da se sastaju delegacije Srbije i Crne Gore oko pitanja dvojnog državljanstva za Srbe, jer svaka priča crnogorskih vlasti o dvojnom državljanstvu Srba zvuči krajnje besmisleno i deplasirano.

Naravno, u skladu sa transparentnošću i hrabrošću, koja krasi hrvatskog poslanika Boža Nikolica u parlamentu Crne Gore, očekujemo da nam gospodin Nikolić kaže za koga je glasao na ovim hrvatskim izborima, a za koga će glasati na sledećim crnogorskim predsjednickim izborima? Ta informacija će imati veliku političku težinu upravo zbog toga što Nikolića iz HGI smatramo političkim vodjom 2463 Hrvata koji imaju dvojno državljanstvo i pravo glasa na izborima, kako u Hrvatskoj tako i u  Crnoj Gori – jedanestoj hrvatskoj izbornoj jedinici.

Napomena: Naslov je dao PCNEN

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register