Usmjerivač a ne istraživač javnog mnjenja

Objavljeno: 30.09.2007, 20:59h

Otovoreno pismo Slavka Perovića odgovornima u agenciji za istraživanje javnog mnjenja ‘Damar’

Otovoreno pismo Slavka Perovića odgovornima u agenciji za istraživanje javnog mnjenja ‘Damar\’

U jučerašnjoj crnogorskoj štampi pojavili su se rezultati koje je sprovela Vaša agencija za istraživanje javnog mnjenja, a u kojoj se pojavljuje i moje ime.

Želim odmah reći dvije stvari: agenciju "Damar" sam uvijek lično smatrao samo jednom od poluga crnogorskog režima, samo jednom u velikom broju onih koji su mu stojali na raspolaganju da njenim šaltovanjem umjesto istraživanja crnogorskog javnog mnjenja zapravo obavlja radnju njegovog usmjeravanja u najpoželjnijem pravcu po crnogorsku ohlokratiju.

S obzirom da se skoro tri godine aktivno  više ne bavim politikom ovu tvrdnju mogu danas s mirom i precizno reći bez bojazni da će mi vazda budni dežurni crnogorski kritičari iz "intelektualnih", "nevladinih" krugova i "nezavisnih" medija odmah kidisati za vrat, vičući na sav glas kako sam, eto, zajedno sa Liberalnim savezom antidemokrata i diktator ravan Staljinu i najveća opasnost po Crnu Goru, demokratske procese u njoj pa čak i po njenu suverenost, a naravno sve braneći crnogorski ohlokratski režim od ondašnjih preciznih, jasnih, tačnih, razornih i nadasve opominjućih kritika crnogorskih liberala usmjerenih ne samo prema crnogorskoj ohlokratiji nego i prema svima onima koji su joj služili. To služenje je bilo moralno sramno, za Crnu Goru kao što se vidi pogubno, a za crnogorsku ohlokratiju je pretstavljalo obavljanje prljavog plaćeničkog posla za njen račun. Taj posao je ohlokratiji obezbijedio štit unutar Crne Gore i pružio joj lažno blješteći sjaj prema spolja.

Vašu čuvenu agenciju, koju će svaki crnogorski liberal zauvijek pamtiti, nijesam uspio da pronađem na internetu, jer nemate sajt, što je zaista čudno. Dakle, ne znam ko stoji na čelu vaše organizacije, ko vas finasira, ko je u njenim tijelima i tome slično, a složićete se da bi to trebao biti elementarni demokratski manir. Žao mi je što u rečenom smislu ovo moje pismo ne može biti i faktički personalizovano.

Bilo kako bilo znam da je, zbog potrebe nastavljanja kobne "igranke" koja u Crnoj Gori traje evo već sedamnaest ljeta, neko domišljato stavio i moje ime kao segment nekakve analize nekakvih rezultata vaših "istraživanja".

Ja potpuno razumijem vašu potrebu za nastavak "igranke" na ovaj ili onaj način, za ovaj ili onaj tim. Takođe, dok sam bio aktivni činilac na crnogorskoj političkoj sceni slične stvari sam morao podnositi, ali danas kao privatna osoba ne moram. Prema tome, pozivajući se na moju privatnost i faktičko neučestvovanje u političkom životu Crne Gore – zabranjujem vam da moje ime u buduće uzimate u "obzir" prilikom vaših "istraživačkih" poduhvata.

Učtiv,

Slavko Perović

Napomena: Naslov teksta je redakcijski

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register