Traži se Srbin iz DPS-a

Objavljeno: 12.07.2007, 21:00h

Pokazalo se, po ko zna koji put, da su za DPS i njihove satelite, građani Crne Gore, nevladine organizacije i civilno društvo dobri samo onda ako posjeduju partijsku knjižicu

Pokazalo se, po ko zna koji put, da su za DPS i njihove satelite, građani Crne Gore, nevladine organizacije i civilno društvo dobri samo onda ako posjeduju partijsku knjižicu

Piše: Stevo Muk*

U danu kada je u Crnoj Gori generalni direktor Političkog Direktorata Savjeta Evrope Žan Luj Loran, Skupština RCG je po drugi put prekršila Zakon o RTCG koji je usvojen uz podršku tog istog Savjeta Evrope.

Vrijedi podsjetiti još jednom na slovo Zakona:

"Skupština Republike je dužna da u roku od 30 dana, od dana prijema akta o imenovanju novog člana Savjeta RTCG, potvrdi njegovo imenovanje".

Vrijedi, takođe, podsjetiti i da je proces dostavljanja akata o imenovaju završen 14. januara ove godine.

Zahvaljujući poslanicima Srpske liste i Demokratske partije socijalista, imenovanje Gorana Đurovića za člana Savjeta RTCG je po drugi put odbijeno.

Najprije je Ranko Krivokapić, ključni krivac za nezakonito djelovanje Skupštine po ovom pitanju, naprasno stavio na dnevni red skupštinskog kolegijuma i sjednice Skupštine glasanje o Đuroviću.

U 16.50 DPS je "uzdržan", Srpska lista sa svojih 9 poslanika u skladu sa ranijim najavama glasa protiv, a poslanici drugih opozicionih partija glasaju za.

Izvjesno je da su dodatne konsultacije koje je ranije tražio DPS okončane tako što je prikupljena podrška Srpske liste protiv imenovanja Đurovića, pa je DPS mogao sebi priuštiti uzdržanost.

Ovakvim postupanjem skupštinske većine do kraja je obesmišljen proces imenovanja članova Savjeta RTCG iz reda nevladinih organizacija.

Pokazalo se, po ko zna koji put, da su za DPS i njihove satelite, građani Crne Gore, nevladine organizacije i civilno društvo dobri samo onda ako posjeduju partijsku knjižicu.

Sada je jasno da šanse ima samo neko ko je Srbin iz Demokratske partije socijalista, a uz to i blizak Ranku Krivokapiću.

*Autor je direktor Centra za razvoj nevladinih organizacija

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register