Još jedna uvreda crnogorskim iseljenicima

Objavljeno: 03.07.2007, 20:27h

Reagovanje na polaganje vijenca pod Medovom od strane Centra za iseljenike

Reagovanje na polaganje vijenca pod Medovom od strane Centra za iseljenike

Piše: Blažo Sredanović*

Do sada nam je direktor Centra za iseljenike držao kvazipatriotske govore, a danas Milan Vukčević pravi lakrdiju sa onim što je za sve iseljenike simbol odanosti i požrtvovanja za domovinu-stradanje crnogorskih dobrovoljaca pod Medovom.

Pitamo se u ime kojeg datuma i kojim povodom on polaže vijenac? Mi smo krajem 2005. godine tražili od MIP-a i Ministarstva kulture Crne Gore da grupa iseljenika ode u Albaniju i položi vijenac pijeteta, povodom  devedesetogodišnjice ovog tragičnog dogadjaja, a da vladika Mihailo održi opijelo poginulim dobrovoljcima. Niko nije našao za shodno ni da nam odgovori.

Prošle godine je Centar za iseljenike izdao knjigu Istorija Crne Gore koja je namijenjena iseljenicima. U njoj nema ni jedne riječi o katastrofi pod Medovom, a imaju podaci o broju sitne stoke u Crnoj Gori iz tog perioda!

Danas direktor Centra Milan Vukčević  čini posebnu vrstu svetogrdja reklamirajući sebe i neki klub ronilaca koji vuku na dno i vezuju za olupini broda vijenac "počasti". Zar vijenac ne treba da plovi po vodi i da ga ona sama odnese, kao što je odnijela i tijela mrtvih stradalnika. Ovo je parodija odavanja pošte mrtvima i uvreda za sve nas iseljenike, a ne nikakvo sjećanje na patriote. Pitamo se dokle će na čelu Centra za iseljenike biti osoba koja nema blage veze sa diasporom, niti pokazuje ni malo razumijevanja za osjećanja iseljenika.

* Autor je predsjednik Udruženja Crnogoraca Amerike 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register