Vjestaci iz Visbadena nijesu dosli

by | apr 28, 2006 | Novosti | 0 comments

Izlaganjem vjestaka Dragoljuba Krgovica u podgorickom Visem sudu nastavljeno je sudjenje Damiru Mandicu, optuzenom za saucesnistvo u ubistvu urednika lista “Dan” Duska Jovanovica, a strucnjaci iz njemackog instituta u Visbadenu nijesu se pojavili na danasnjem rocistu.

Uprava savezne kriminalisticke sluzbe iz Visbadena zatrazila je od suda da im se dostavi spisak pitanja koja ce biti postavljana vjestacima i garanciju da se u toku ispitivanja nece ici van tih okvira.

Sudija Radovan Mandic saopstio je da ce sud odluciti da li ce poslati pitanja te da ce se novim dopisom obratiti Visbadenu.

Vjestak Dragoljub Krgovic u svom dopunjenom nalazu i misljenju nije mogao da da odgovor na pitanje koja mehanicke ostecenja na garderobi, ubijenog Duska Jovanovica , su nastala od projektila a koja od djelova , niti koja su ostecenja nastala od ulaznih a koja od izlaznih projektila.

Advokat porodice Jovanovic, Lidija Bozovic kazala je da takav nalaz vjestaka predstavlja grubo krsenje struke sto, po njenoj ocjen , dovodi do potpune zabune suda.

Sudjenje ce biti nastavljeno 12 maja u 9 sati.

Antena M

0 Comments

Submit a Comment