Poruka za Djuru Mutavog

Objavljeno: 14.06.2004, 15:40h

Nepoznati napadac zapalio je u noci izmedju 25. i 26. maja ove godine automobil Jasminke Suvajdzic, supruge Miladina Suvajdzica, zvanog Djura Mutavi, svedoka-saradnika u nekoliko procesa koji se vode pred Specijalnim sudom u Beogradu

Nepoznati napadac zapalio je u noci izmedju 25. i 26. maja ove godine automobil Jasminke Suvajdzic, supruge Miladina Suvajdzica, zvanog Djura Mutavi, svedoka-saradnika u nekoliko procesa koji se vode pred Specijalnim sudom u Beogradu

Piše: M. Laketic, D. Teleskovic

Nepoznati napadac razbio vetrobran, pa zapalio vatru u unutrasnjosti „pezoa 306”, vlasnistvo Jasminke Suvajdzic

Nepoznati napadac zapalio je u noci izmedju 25. i 26. maja ove godine automobil Jasminke Suvajdzic, supruge Miladina Suvajdzica, zvanog Djura Mutavi, svedoka-saradnika u nekoliko procesa koji se vode pred Specijalnim sudom u Beogradu, saznaje „Politika” iz pouzdanih izvora u MUP-u Srbije. Automobil je zapaljen ispred zgrade u kojoj zivi zena DJure Mutavog, u Ulici Kace Dejanovic broj 16.

Prema recima naseg izvora, sve se dogodilo oko jedan sat posle ponoci, kada je nepoznati napadac razbio vetrobran na automobilu „pezo 306”, registarskih oznaka NS 125 – 413 i zapalio vatru u unutrasnjosti automobila. Vatra je unistila sve sto se nalazilo u automobilu.

Policija, kako nam je receno, intezivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slucaja.

Ovim cinom neko je, po svemu sudeci, zeleo da uputi jasnu poruku Miladinu Suvajdzicu koji je svedok-saradnik u nekoliko sudskih procesa koji se vode pred Specijalnim sudom u Beogradu. Podsecamo, Mutavi je dobio povlasceni status u slucajevima koji se vode protiv ubica dr Zorana DJindjica, kao i protiv clanova zemunskog klana optuzenim za jos 14 likvidacija, nekoliko otmica i niz drugih najtezih krivicnih dela. Zatim, Mutavi je zadobio status zasticenog svedoka i u slucajevima koji se vode protiv takozvanog veternickog klana, na cijem celu se, prema optuznici, nalazi Nenad Opacic koji je inace vec osudjen zbog pokusaja ubistva DJure Mutavog. Suvajdzic je svedok-saradnik i u slucaju protiv novosadske kriminalne organizacije „Firma” cijim se clanovima trenutno sudi u Specijalnom sudu. Samim tim, spisak onih koji bi da naude DJuri Mutavom, kljucnom svedoku u svim ovim procesima, izuzetno je veliki, pa policiju sada ceka ogroman posao da dodje do napadaca.

Ovo slucaj je poslednji u nizu pretnji svedocima koji bi trebalo da daju svoje iskaze pred sudovima. Jos je u secanju pretnja koju je Zvezdan Jovanovic, prvooptuzeni za ubistvo dr Zorana DJindjica uputio Milanu Veruovicu, sefu obezbedjenja ubijenog premijera.

Takodje je u secanju i surova likvidacija Kuje Krijestorca, privatnog preduzetnika koji je ubijen u klasicnoj „sacekusi”, 1. marta ove godine u Nasticevoj ulici u Zarkovu. Najverovatniji motiv ubistva je taj sto se ubijeni Krijestorac kobnog 12. marta slucajno zatekao u Ulici Admirala Geprata i tako postao jedan od vaznijih svedoka tuzilastva koji je trebalo da se pojavi na sudjenju optuzenima za atentat na tadasnjeg premijera Srbije.

Sto se tice dogadjaja od 12. marta, za sada se jedino zna da Kujo Krijestorac tog dana oko 12.30 casova zatekao u Ulici Admirala Geprata, gde je istovarivao neku robu za pekaru u njegovom vlasnistvu. Sve je posvedocio policiji, specijalnom tuziocu i istraznom sudiji. Navodno, Krijestorac je cuo dva hica, a nekoliko trenutaka kasnije je video kako, s puskom u ruci, atentatori u kombinezonima istrcavaju iz zgrade iz koje je pucano. U policiji i pred tuziocem, Krijestorac je, kako saznajemo, prepoznao neke od osoba koje su sada optuzene i kojima se sudi. Za sada se sa sigurnoscu jedino zna da je nesumnjivo prepoznao Vladimira Milosavljevica Budalu, kako sedi u automobilu „pasat” karavan.

Da postoji mogucnost da je na ulicama „otvorena sezona lova na svedoke” pokazuje i ubistvo Dalibora Mateovica, brata Zvonka Mateovica, telohranitelja Zeljka Raznatovica Arkana pocetkom februara ove godine, u Sremskoj ulici, u centru Beograda. Kako se tada spekulisalo, meta napadaca bio je, po svemu sudeci, Zvonko Mateovic, posto njegov ubijeni brat Dalibor nije bio „lice iz kriminogene sredine”, nije nikada bio uhapsen, a kamoli osumnjicen ili optuzen za neko krivicno delo.

S druge strane, Zvonko Mateovic je kljucni svedok u predstojecem procesu protiv grupe koja je optuzena za trostruko ubistvo u hotelu „Interkontinental”, 15. januara 2000. godine.

POLITIKA

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply