Ubice Jovanovica zamecu tragove

Objavljeno: 31.05.2004, 21:55h

Ubice glavnog urednika podgorickog “Dana” Duska Jovanovica su ostavljanjem “golfa” u kome su nadjena dva “kalasnjikova”, na 500 metara od mesta zlocina, pokusali da usmere istragu u pravcu Srbije. Ostavljanje olovke sa natpisom jedne srpske politicke partije i jedne vrsacke registarske tablice upucuje da su ubice na taj nacin u stvari htele da zametnu tragove i dobiju na vremenu

Ubice glavnog urednika podgorickog “Dana” Duska Jovanovica su ostavljanjem “golfa” u kome su nadjena dva “kalasnjikova”, na 500 metara od mesta zlocina, pokusali da usmere istragu u pravcu Srbije. Ostavljanje olovke sa natpisom jedne srpske politicke partije i jedne vrsacke registarske tablice upucuje da su ubice na taj nacin u stvari htele da zametnu tragove i dobiju na vremenu

Piše: Blic

Ubice glavnog urednika podgorickog “Dana” Duska Jovanovica su ostavljanjem “golfa” u kome su nadjena dva “kalasnjikova”, na 500 metara od mesta zlocina, pokusali da usmere istragu u pravcu Srbije. Ostavljanje olovke sa natpisom jedne srpske politicke partije i jedne vrsacke registarske tablice upucuje da su ubice na taj nacin u stvari htele da zametnu tragove i dobiju na vremenu, rekao je za “Blic” advokat Marko Nicovic, bivsi zamenik nacelnika beogradske policije.

On je naveo i da nije iskljuceno i da je u izvlacenju atentatora sa mesta zlocina ucestvovao i neko od policajaca.

– Sa ovolikim tragovima pokusano je da izgleda da se radi o ameterskom ubistvu, ali je ipak “rukopis” mnogo finiji – kaze Nicovic. On navodi i da je moguce da je za ovu likvidaciju angazovana i neka kriminalna ekipa iz neke od susednih zemalja.

– Gangsteri sada razmenjuju ekipe za likvidacije po principu usluge za uslugu – rekao je Nicovic.

On je pokusao da odgovori na nekoliko pitanja koja u javnosti posle smrti Jovanovica ostaju bez odgovora. Istraga koju sprovodi crnogorska policija i pravosudni organi jos uvek nije dala gotovo nikakve rezultate, bar u delu koji se odnosi na otkrivanje pocinilaca i nalogodavaca.

Automobil marke “golf 3” za koji se pretpostavlja da su ga koristili pocinioci ubistva pronadjen je u neposrednoj blizini zgrade Ministarstva unutrasnjih poslova. Obelodanjeno je da su pronadjene automatske puske, rukavice, maska, hemijske olovke na kojima su oznake jedne politicke partije iz Srbije, kao i vise automobilskih registarskih tablica na kojima su oznake nekih gradova, takodje iz Srbije. Posto je automobil ostavljen, postavlja se pitanje da li je neko mogao da podmetne dokaze i istragu skrene u pogresnom pravcu.

Drugo, poruka ispisana cirilicom na kundaku jedne od automatskih pusaka, koje su pronadjene u automobilu ne moze da ukaze na izvrsioce zlocina, buduci da se i u Srbiji i Crnoj Gori vecina stanovnistva sluzi ovim pismom.

Trece pitanje je ko je vlasnik automobila za koji se pretpostavlja da su ga koristili pocinioci. Do danas to niko nije saopstio. Podgorica nije veliki grad iz koga covek moze lako da pobegne ili da se skloni, pogotovo ne posle zlocina koji je izvrsen u samom centru grada.
Mnogo se ocekuje od istrage grupa nemackih eksperata za kriminalistiku koja je juce u Podgorici pocela strucno ispitivanje tragova koji bi moglo dovesti do rasvetljavanja ubistva Jovanovica.

Iz crnogorskog Ministarstva unutrasnjih poslova potvrdjeno je da su nemacki strucnjaci iz Instituta za kriminalistiku u Vizbadenu kasno preksinoc doputovali u Crnu Goru. Eksperti iz Nemacke su doputovali na poziv MUP Crne Gore. Oni su juce ceo dan obavljali ekspertizu automobila za koji se pretpostavlja da je iz njega pucano na Jovanovica, zatim dve automatske puske, kao i ostalih predmeta koji su nadjeni u tim kolima. Eksperti iz Nemacke su sa sobom doneli najsavremeniju opremu koja se koristi u ekspertizama.

Zbog toga je juce bilo nemoguce dobiti izjavu istraznog sudije Radomira Ivanovica i tuzioca Ljiljane Klikovac, koji su jedini merodavni da o ovom slucaju daju izjave. U kratkoj izjavi za “Blic” Ivanovic je rekao da je na terenu sa Nemcima i da ne moze da daje nikakve prognoze dok se istraga ne zavrsi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register