Uhapšen stariji vodnik zbog kokaina na brodu ‘Jadran’

Zbog šverca milionski vrijednog tovara pronađenog na školskim brodu Jadran, uhapšen je najmanje jedan član posade tog ratnog broda.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, lisice na ruke stavljene su starijem vodniku Dušku Radenoviću, za sada, jedinom osumnjičenom za pokušaj šverca narkotika kojim je nanijeta nemjerljiva šteta ugledu školskog broda Jadran, Mornarice i oružanih snaga Crne Gore.

Radenovića sumnjiče da je proteklih dana, tokom pripreme broda za krstarenje, kada je na Jadran donošena hrana za dvonedjeljni boravak skoro 80 ljudi na moru, unio, i u jednoj od prostorija na brodu sakrio veću količinu narkotika.

Prema nezvaničnim informacijama, pretragom i pretresom broda pronađeno je između 50 i 60 kilograma kokaina. Ta količina kokaina na crnom tržištu vrijedi preko pet miliona eura.

Zbog sumnje da iza pokušaja krijumčarenja najvrednijim brodom Mornarice VCG stoji ozbiljna organizovana kriminalna grupa, istragu je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

U istragu je uključena i Vojno-bezbjednosna služba Ministarstva odbrane, koja je, kako su saopštili iz MO, i otkrila namjeru kriminalaca da zloupotrijebe njihov jedrenjak.

Objavio/la na 15:49. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-