Đukanović da ponudi dokaze za tvrdnje o fašizmu

Media Centar poziva predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića da činjenično potkrijepi svoje tvrdnje o fašističkom ponašanju pojedinih medija i nevladinih organizacija i pokrene postupke pred nadležnim pravosudnim organima protiv njih. Ukoliko to ne učini, Media Centar će njegove tvrdnje, iznesene prilikom gostovanja u emisiji “Živa istina” na TV Prva 11. aprila naveče, smatrati teškim klevetama, sračunatim na vršenje pritiska na sve one koji kritički vrednuju učinke dugogodišnje vladavine partije na čijem je čelu i njega lično.

Gospodin Đukanović ima pravo da mu se nečiji rad i aktivizam ne dopadaju, i na lično nezadovoljstvo zbog toga, ali kao osoba koja ima ogromnu institucionalnu i vaninstitucionalnu moć, akumuliranu tokom višedecenijske vladavine, ne smije da bez dokaza javno saopštava teške optužbe protiv ljudi, medija i nevladinih organizacija. Ovo tim prije, zbog toga što bi ovakve stavove njegove ostrašćeni pristalice mogle shvatiti kao poziv na progon neistomišljenika i napade na njih.

Media Centar poziva i javne institucije kojima je u nadležnosti da vode brigu o medijskoj sferi i civilnom društvu da se izjasne u vezi sa optužbama gospodina Đukanovića za navodno fašističko djelovanje pojedinih medija i nevladinih organizacija.

Dragoljub Duško Vuković,
predsjednik Skupštine Media Centra

Objavio/la na 17:00. Objavljeno u Analize&Mišljenja. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-