Draškoviću nije mjesto u Savjetu RTCG


Dr Mimo Drašković, član Savjeta Radio-televizije Crne Gore, dužan je da podnese ostavku na članstvo u ovom upravljačkom tijelu nakon što se javnosti predstavio kao podržavalac kandidature lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića za predsjednika Crne Gore.

Na fotografiji sa promotivnog skupa u Bijelom Polju, objavljenoj na portalu Vijesti 10. aprila 2018, vidi se da gospodin Drašković sjedi u prvom redu, tik do Željka Rutovića, šefa Direktorata za medije u Ministarstvu kulture. Fotografija je napravljena na skupu u gradu u kome Dašković niti živi, niti radi.

Media Centar nema pravo da ulazi u ideološko-političku intimu gospodina Draškovića, niti to čini, ali ne može da prećuti činjenicu da se član Savjeta RTCG, nacionalnog javnog emitera, direktno angažuje u promociji partijskog kandidata za predsjednika Crne Gore i time sebe dovodi u ozbiljan sukob interesa. Pošto mu je, očigledno, više na srcu partijski interes od javnog, prirodno je da ostavkom sebe relaksira, a javnost prestane dovoditi u zabunu.

Ovo pojavljivanje gospodina Draškovića na promotivnom skupu predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista je samo jedna nova činjenica u nizu koja dodatno ojačava argumete da je upravo vođstvo te partije, uz asistenciju svojih poslušnih članova u institucijama, poseglo za kršenjem zakona kako bi iz Savjeta RTCG istjeralo ljude na koje nije imalo uticaja, a na njihovo mjesto ubacilo svoje lojalne članove, kako bi priskočili u pomoć gospodinu Draškoviću i ostaloj DPS-u podložnoj manjini.

Pozivamo predsjednika i ostale članove Savjeta RTCG da se na prvoj sjednici odrede prema ovom jasnom partijskom deklarisanju gospodina Draškovića.

Media Centar će uputiti misiji ODIHR-a informaciju o učešću člana Savjeta RTCG u predizbornoj kampanji.

Dragoljub Duško Vuković,
predsjednik Skupštine Media Centra

Objavio/la na 11:55. Objavljeno u Analize&Mišljenja. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-