Blažić povukao kandidaturu, podržava Bojanića

Đorđije Blažić podnio je danas zahtjev za povlačenje kandidature za predsjednika, na izborima koji su zakazani za 15. april i podršku dao zajedničkom kandidatu.

“Kao što sam više puta isticao, težnja da doprinesem opozicionom jedinstvu i prevazilaženju podjela u onome što je dramatični trenutak za našu zemlju, bila je osnovna motivacija moje kandidature. U posljednjih desetak dana, veći dio opozicionih partija uspio je da dođe do kompromisa i dugo očekivane saglasnosti o zajedničkom kandidatu. Kako bih podstakao mogućnost promjena, želim da obavijestim javnost da odustajem od predsjedničke kandidature i svoju podršku dajem zajedničkom kandidatu”, rekao je on, u nadi da će njegov izbor, kako je kazao, “rezultovati dugo očekivanim i prijeko potrebnim reformama u našoj zemlji, koja nikada do sada nije demokratskim putem promijenila vlast”.

Od početka kampanje, 26. januara, građani su dali više od 8.000 potpisa podrške Blažićevoj kandidaturi. Potpise podrške, Blažić je juče predao Državnoj izbornoj komisiji.

“Svima onima koji su mi, često uz rizike i odricanja dali podršku – majkama, radnicima, studentima, svim slobodnim gradjanima, duboko se zahvaljujem. Ipak, molim za njihovo razumijevanje za potrebu da javni i državni interes stavim iznad bilo kog drugog. Takođe očekujem i od partijskih lidera da u toku ovog izbornog procesa, konačno pokažu kako im je interes građana iznad ličnih interesa”, rekao je Blažić, penosi portal Vijesti.

On je zahvalio i timu “na izuzetnoj organizaciji i uspješnoj kampanji, vođenoj simboličnim sredstvima i u gotovo nemogućim uslovima”.

Objavio/la na 10:01. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-