Kurti: Zaustavljamo demarkaciju sa Crnom Gorom

Albin KurtiLider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će sjutrašnji protest, koji taj pokret organizuje, zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom, kao što je, zahvaljujući djelovanju opozicije, spriječeno i formiranje Zajednice srpskih opština.

Kurti je rekao da će se Pokret „svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti sjutrašnjoj odluci o demarkaciji sa Crnom Gorom“, koju treba da donese i kosovski parlament.

„Protestujemo mirno, ali smo uznemireni. To ne znači da ćemo dozvoliti ratifikaciju sporazuma koji Kosovu uzima više od 8.000 hektara zemlje, i vjerujem da će naš protest uspjeti i da će to biti kraj ove vlasti“, rekao je Kurti.

On je dodao da „zahvaljujući borbi kosovske opozicije, Srbija i Crna Gora nisu uspjele da sprovedu svoje interese“, a kosovsku vlast je nazvao prosrpskom, prenosi sputniknews.com.

„Zajednica srpskih opština nije mogla da bude formirana, a nije mogla da se sprovede ni demarkacija zahvaljujući naporima opozicije“, rekao je on.

Objavio/la na 16:45. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-