Kurti: Zaustavljamo demarkaciju sa Crnom Gorom

Objavljeno: 31.08.2016, 16:45h

Lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će sjutrašnji protest, koji taj pokret organizuje, zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom, kao što je, zahvaljujući djelovanju opozicije, spriječeno i formiranje Zajednice srpskih opština. Kurti je rekao da će se Pokret „svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti sjutrašnjoj odluci o demarkaciji sa Crnom Gorom“, koju treba da donese i kosovski parlament. „Protestujemo mirno, ali smo uznemireni. To ne znači da ćemo dozvoliti ratifikaciju sporazuma koji Kosovu uzima više od 8.000 hektara zemlje, i vjerujem da će naš protest uspjeti i da će to biti kraj ove vlasti“, rekao je Kurti. On je dodao da „zahvaljujući borbi kosovske opozicije, Srbija i Crna Gora nisu uspjele da sprovedu svoje interese“, a kosovsku vlast je nazvao prosrpskom, prenosi sputniknews.com. „Zajednica srpskih opština nije mogla da bude formirana, a nije mogla da se sprovede ni demarkacija zahvaljujući naporima opozicije“, rekao je on.

Albin KurtiLider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će sjutrašnji protest, koji taj pokret organizuje, zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom, kao što je, zahvaljujući djelovanju opozicije, spriječeno i formiranje Zajednice srpskih opština.

Kurti je rekao da će se Pokret „svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti sjutrašnjoj odluci o demarkaciji sa Crnom Gorom“, koju treba da donese i kosovski parlament.

„Protestujemo mirno, ali smo uznemireni. To ne znači da ćemo dozvoliti ratifikaciju sporazuma koji Kosovu uzima više od 8.000 hektara zemlje, i vjerujem da će naš protest uspjeti i da će to biti kraj ove vlasti“, rekao je Kurti.

On je dodao da „zahvaljujući borbi kosovske opozicije, Srbija i Crna Gora nisu uspjele da sprovedu svoje interese“, a kosovsku vlast je nazvao prosrpskom, prenosi sputniknews.com.

„Zajednica srpskih opština nije mogla da bude formirana, a nije mogla da se sprovede ni demarkacija zahvaljujući naporima opozicije“, rekao je on.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register