Đukanovićevoj vladi izglasano povjerenje

milo-djukanovic-foto-reuter

Vladi Mila Đukanovića je večeras izglasano povjerenje u Skupštini Crne Gore. Ukupno je, po prozivci, glasalo 62-oje poslanika, od čega su 42-oje glasali za povjerenje, a 20-toro protiv.

Većinsku podršku Vladi obezbijedila je Pozitivna Crna Gora, koja je svoju podršku uslovila rekonstrukcijom Vlade u koju bi ušla opozicija, što je premijer Đukanović prihvatio u svom završnom obraćanju.

Poslanica Pozitivne Azra Jasavić je, izgovarajući ZA, dodala i sledeće: “…novu i slobodnu Crnu Goru”.

Poslanik Demokratske partije socijalista Zoran Jelić je onom ZA dodao: “…vladu Mila Đukanovića”.

Nezavisni poslanik Dritan Abazović je kazao: “Protiv, tako mi Bog pomogao”.

Poslanici Demokratskog fronta, osim Jelisavke Kalezić, nijesu učestvovali u glasanju. Oni bojkotuju parlament i bili su, sa pristalicama, ispred zgrade parlamenta tokom trajanja vanredne sjednice na kojoj je raspravljalo o Vladi.

Nakon glasanja o povjerenju, predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić je podsjetio da će 1. februara biti nastavljen razgovor predstavnika političkih partija o načinima rješavanja političke krize u Crnoj Gori.

Nakon izlaganja premijera Mila Đukanovića u crnogorskom parlamentu, umjesto najavljenog glasanja o povjerenju Vladi, poslanički klub Pozitivne Crne Gore je zatražio pauzu.

Đukanović je podržao predlog Pozitivne o rješavanju političke krize u Crnoj Gori i pozvao sve opozicione partije da uđu u Vladu “i preuzimanjem dijela odgovornosti pomognu da zemlja učvrsti stabilnost i dobije kredibilnu vlast nakon izbora”.

On je kazao da je spreman da u resorima koji su, sa stanovišta opozicije, najvažniji kada se radi o mogućnosti zloupotrebe izbora, omogući učešće opozicije (Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo rada i socijalnog staranja,Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo finansija).

. “Ta participacija može biti i na ministarskom i na pomoćničkom nivou, sa dodatnim ovlašćenjima”, kazao je Đukanović.

On je rekao da je spreman i da ponudi jedno potpredsjedničko mjesto opoziciji, “radi uvida u rad užeg kabineta vlade”.

“Mislim da sve ovo do kraja korespondira sa inicijativom Pozitivne. Očekujem da na implementaciji ponuđenog modela radimo zajedno i djelotvorno”, kazao je Đukanović.

Poslanici Demokratske Crne Gore neće učestvovati u radu Skupštine, ako jedna od opozicionih partija podrži u Skupštini Vladu Crne Gore, najavio je ranije lider Demokrata Aleksa Bečić.

 

Objavio/la na 22:53. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-