SNS u nedjelju o transformaciji SL

Glavni odbor Srpske narodne stranke će u nedjelju, 14. decembra, raspravljati o promjeni imena i transformaciji koalicije Srpska lista u stranku, saznaju Vijesti.

Od ishoda te sjednice u velikoj mjeri zavisiće budućnost SNS u kojoj su uzavrele strasti zbog predloga lidera Andrije Mandića da se SL reorganizuje u jednu stranku i promijeni ime, piše list i dodaje da se tome javno usprotivio potpredsjednik SNS Novak Radulović.

On je kazao da se zalaže za ujedinjenje čitave SL u stranku, te da bi u slučaju da to nije moguće trebalo jačati SNS, a ne brisati ime stranke u trenutku kada je zaživjela i postala najjača.

Takođe, ni potpredsjednik SNS Novica Stanić i portparol Dobrilo Dedeić nijesu oduševljeni idejom svog predsjednika. Oni traže da se u imenu moguće nove stranke zadrži prefiks "srpski".

Dio rukovodstva stranke koji zagovara transformaciju još nije definisao ime nove partije, a kao najozbiljniji predlozi figuriraju "Naša stranka", "Naša snaga" i "Ujedinjena naša snaga".

Objavio/la na 11:18. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-