SNS u nedjelju o transformaciji SL

Objavljeno: 12.12.2008, 11:18h

Glavni odbor Srpske narodne stranke će u nedjelju, 14. decembra, raspravljati o promjeni imena i transformaciji koalicije Srpska lista u stranku, saznaju Vijesti. Od ishoda te sjednice u velikoj mjeri zavisiće budućnost SNS u kojoj su uzavrele strasti zbog predloga lidera Andrije Mandića da se SL reorganizuje u jednu stranku i promijeni ime, piše list i dodaje da se tome javno usprotivio potpredsjednik SNS Novak Radulović. On je kazao da se zalaže za ujedinjenje čitave SL u stranku, te da bi u slučaju da to nije moguće trebalo jačati SNS, a ne brisati ime stranke u trenutku kada je zaživjela i postala najjača. Takođe, ni potpredsjednik SNS Novica Stanić i portparol Dobrilo Dedeić nijesu oduševljeni idejom svog predsjednika. Oni traže da se u imenu moguće nove stranke zadrži prefiks "srpski". Dio rukovodstva stranke koji zagovara transformaciju još nije definisao ime nove partije, a kao najozbiljniji predlozi figuriraju "Naša stranka", "Naša snaga" i "Ujedinjena naša snaga".

Glavni odbor Srpske narodne stranke će u nedjelju, 14. decembra, raspravljati o promjeni imena i transformaciji koalicije Srpska lista u stranku, saznaju Vijesti.

Od ishoda te sjednice u velikoj mjeri zavisiće budućnost SNS u kojoj su uzavrele strasti zbog predloga lidera Andrije Mandića da se SL reorganizuje u jednu stranku i promijeni ime, piše list i dodaje da se tome javno usprotivio potpredsjednik SNS Novak Radulović.

On je kazao da se zalaže za ujedinjenje čitave SL u stranku, te da bi u slučaju da to nije moguće trebalo jačati SNS, a ne brisati ime stranke u trenutku kada je zaživjela i postala najjača.

Takođe, ni potpredsjednik SNS Novica Stanić i portparol Dobrilo Dedeić nijesu oduševljeni idejom svog predsjednika. Oni traže da se u imenu moguće nove stranke zadrži prefiks "srpski".

Dio rukovodstva stranke koji zagovara transformaciju još nije definisao ime nove partije, a kao najozbiljniji predlozi figuriraju "Naša stranka", "Naša snaga" i "Ujedinjena naša snaga".

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register