Tužiteljka pozvala Abazovića da saopšti saznanja o umiješanosti Lazovića u ubistvo Duška Jovanovića

by | jun 11, 2024 | Novosti | 0 comments

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić je pozvala Dritana Abazovića da iznese svoja saznanja o umiješanosti Zorana Lazovića u likvidaciji glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića, saznaje portal Dan.

Abazovića je ranije pozvao Tužilaštvo da sasluša Lazovića u vezi ubistva Jovanovića.

Abazović je tom prilikom  dodao da ‘odgovorno tvrdi da će otkrivanje i procesuiranje ubica Duška Jovanovića i njegovih nalogodavaca pokrenuti politički zemljotres u Crnoj Gori i mnoge stvari koje su se desile neposredno prije i poslije tog nemilog događaja biće mnogo jasnije za nadležne organe’, navodeći da državnim organima stoji na raspolaganju ukoliko može biti od koristi.

Abazović je kazao da je ovo ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista “Dan” najveći teg oko vrata pravde u Crnoj Gori.

Funkciju vrhovnog državnog tužioca u vrijeme ubistva Jovanovića obavljala je Vesna Medenica, za koju je tadašnji načelnik CB Podgorica Milan Vujanović prije nekoliko godina izjavio da je opstruirala istragu. Nakon nje, VDT je godinama bio Ivica Stanković, a zatim je za vršioca dužnosti VDT-a imenovan Dražen Burić. Potom je za v.d. VDT-a iazabrana Tatjana Begović, a nakon nje Maja Jovanović, da bi u decembru prošle godine za vrhovnog državnog tužioca bio imenovan Milorad Marković.

Od ubistva Jovanovića u Crnoj Gori se promijenilo osam vlada, na čijem čelu su se tokom tri decenije smjenjivali Milo Đukanović, Filip Vujanović, Duško Marković, Igor Lukšić, Žarko Šturanović… Nakon što je u avgustu 2020. DPS izgubio vlast, tri premijera su obećala pomake u istrazi o ubistvu prvog čovjeka “Dana” – Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Milojko Spajić. Rezultata, nažalost još nema, ali ima političke trgovine i obećanja koja se iz godine u godinu ponavljaju.

0 Comments

Submit a Comment