Klark: Izgradnja spomenika NATO agresiji na mjestu Generalštaba je izdaja SAD

by | jun 11, 2024 | Novosti | 0 comments

Američki general Vesli Klark, koji je bio na čelu snaga NATO u vrijeme bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, je izjavio za CNN da je učešće kompanije Džareda Kušnera u izgradnji kompleksa na mjestu Generalštaba u Beogradu, koji bi uključivao i memorijal žrtvama NATO agresije, izdaja SAD.

Klark je u izjavi za CNN, koju prenosi portal Vreme, rekao da misli da je sjajno investirati u Srbiji, ali da se protivi izgradnji memorijanlog centra na mjestu Generalštaba.

„Prvo, ta zgrada je, koliko nam je poznato, bila prazna kada smo je pogodili. Drugo, to nije bila NATO agresija, to je bila kulminacija dugogodišnjih diplomatskih napora da se srpski diktator Slobodan Milošević ubijedi da ne ubija sopstvene građane u dijelu Srbije poznatom kao Kosovo“, rekao je Klark.

Novinar CNN je naveo da je od kompanije Affinitty Partners Džareda Kušnera dobio kopiju ugovora sa Vladom Srbije u kome se uistinu ne pominje termin „NATO agresija“.

Iz Vlade Srbije je, po potpisivanju ugovora, s druge strane saopšteno da investitor ima obavezu da na istoj parceli izgradi Memorijalni kompleks posvećen svim žrtvama napada NATO na SRJ 1999. godine.

0 Comments

Submit a Comment