Počelo snimanje dugometražnog igranog filma ‘Crna truba’

by | jun 4, 2024 | Šta ima? | 0 comments

Snimanje dugometražnog igranog filma „Crna truba“ (radnog naziva „Braća“), reditelja Bojana Stijovića i scenariste Stefana Boškovića, započelo je na Grahovu u produkciji Cut-Up d.o.o. producenta Veliše Popovića. Direktor fotografije je Dušan Grubin, dizajner produkcije Dijana Vučinić, kostimograf Lina Leković, snimatelj zvuka Bojan Palikuća, šminker i masker Vesna Bijelić, a ko-producent Vladan Anđelković (Pelicula Production), dok je direktor filma Filip Poleksić. Snimanje je planirano na pitoresknim lokacijama u Grahovu tokom mjeseca juna.

Pored Filmskog centra Crne Gore, ovaj projekat dobio je podršku i od strane Filmskog centra Srbije, a privukao je međunarodnu pažnju još u fazi razvoja, učestvujući na prestižnom programu MIDPOINT Feature Launch 2021 godine.

Nakon 10 godina života provedenih u inostranstvu, poznati pisac Maksim Grahovac se vraća u svoje rodno mjesto, crnogorsko selo Grahovo, sa namjerom da posjeti brata i dogovore se oko imanja koje im je ostalo u nasljedstvu. Maksim i Niko nisu bili u kontaktu veoma dugo i njihov odnos je vremenom postao krajnje distanciran i hladan. Na putu za Grahovo, Maksim slučajno udara čovjeka autom. Uplašen i u stanju šoka, Maksim bježi s mjesta nesreće. Suočen sa činjenicom da sam ne može da riješi problem u kom se našao, Maksim se povjerava Niku i traži od njega pomoć da zajedno pođu na mjesto nesreće i saznaju šta se desilo. Informacija da je poznati pisac stigao u selo, kod seljana izaziva euforiju i oni pripremaju veliki doček u njegovu čast. Dok se u selu priprema slavlje, dva brata pokušavaju da rasvijetle zločin čime ujedno otvaraju Pandorinu kutiju potisnutih osjećanja među njimakoji utiču na ishod njihovog plana.

Uloge u filmu tumače: Momčilo Otašević, Marko Janketić, Milica Janevska, Srđan Grahovac, Gorana Dragašević, Ratka Mugoša, Strahinja Bubanja i drugi.

0 Comments

Submit a Comment