Alžir zatražio hitnu sjednicu SB UN zbog masakra civila u Rafi

by | maj 28, 2024 | Novosti | 0 comments

Savjet ezbjednosti Ujedinjenih nacija održaće hitnu sjednicu zbog vazdušnog napada Izraela u kojem je pogođen kamp za raseljene osobe u gradu Rafi na jugu Pojasa Gaze i u kojem je, prema podacima Ministarstva zdravlja Gaze, ubijeno 45 ljudi.

Sjednicu je zatražio Alžir, a biće održana u 15:30 sati po njujorškom vremenu, rekao je neimenovani diplomata UN za CNN, prenosi Al Džazira.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da napad nije imao za cilj da izazove civilne žrtve, kao i da će incident biti istražen.

“Uprkos našem najvećem naporu da ne nanesemo štetu civilima, došlo je, nažalost, do tragične greške”, rekao je Netanjahu.

Ranije je izraelska vojska saopštila da je napad izveden “preciznom municijom i na osnovu preciznih obavještajnih podataka”.

Novinska agencija Wafa je, pozivajući se na Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca, je izvijestila da su mnoge žrtve “žive spaljene” u svojim šatorima.

Al Džazirina agencija za provjeru činjenica Sanad kaže da su napadi bili usmjereni na kamp Briks koji se nalazi zapadno od grada Rafe. Fotografija iz vazduha snimljena 24. maja prikazuje stotine šatora u tom području, u čijoj blizini se nalazi skladište UNRWA.

0 Comments

Submit a Comment