Fauči u skandalu neviđenih razmjera

by | maj 23, 2024 | Novosti | 0 comments

Kongresni komitet, čiji je pun naziv Committe on Oversight and Accountability, je objavio saopštenje za medije s dramatično teškim optužbama na račun jednog od najbližih saradnika dr Antonija Faučija, a u kojem upozoravaju na važnost memoranduma pod naslovom “Allegations of Wrongdoing and Illegal Activity by Dr. David Morens, Senior Advisor to National Institute of Allergy and Infectious Diseases former-Director, Dr. Anthony Fauci” (Optužbe o zloupotrebi i nezakonitim radnjama dr Dejvida Morensa, višeg savjetnika Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, bivšeg direktora, dr Enthonija Faučija).

To je drugi strahoviti udar na ionako nagriženu reputaciju američkog epidemiološkog cara Faučija u razmaku od samo nekoliko dana, koji je tokom pandemije propagirao strogu epidemiološku politiku, ali i s gađenjem poricao svoje direktne ili indirektne veze s etički problematičnim istraživanjem opasnih virusa u kineskim laboratorijima, prenosi B92 pisanje zagrebačkog Jutarnjeg lista.

Prije samo nekoliko dana, već je snažno odjeknula vijest o suspendovanju finansiranja američke neprofitne organizacije EcoHealth dr Petera Diszeka, bliskog Faučijiu, koji je dobijao milione dolara jer “nije uspio adekvatno da nadzire i izvještaje ​​o rizičnim eksperimentima s virusima na Institutu za virusologiju u Vuhanu, kršeći uslove savezne podrške i zahtjeve za biosigurnošću”.

Sve ovo zajedno pretvara se u apsolutni skandal koji niti mejnstrim mediji neće moći dugo da ignorišu, a čini se da dr Faučiju ubuduće prijete ozbiljnije istrage od onih kongresnih. Zatvor, možda, pita se Jutarnji list.

0 Comments

Submit a Comment