Mađioničara Koperfilda 16 žena optužilo za napastvovanje

by | maj 16, 2024 | Novosti | 0 comments

Poznatog američkog mađioničara Dejvida Koperfilda optužilo je 16 žena za seksualno napastvovanje i neprimjereno ponašanje od 1980-ih do 2014. godine, i to kada su imale manje od 18 godina, piše Gardijan, prenosi Tanjug.

Od tih žena, tri tvrde da ih je Koperfild drogirao prije nego što ih je silovao, dok druge navode da ih je dodirivao neprimjereno ili da ih je “grumovao”, odnosno uspostavljao emotivni odnos sa maloljetnim osobama sa namjerom da ih zlostavlja, prenosi britanski portal.

Koperfild je negirao sve optužbe, a njegovi advokati su istakli da se on “nikad nije ponašao neprimjereno sa bilo kim, a kamoli sa bilo kim maloljetnim”, kao i da je on pobornik pokreta “#Me Too”.

Pokret MeToo (I ja, takođe) započela je osnivačica i aktivistkinja Tarana Berk, koja je upotrijebila izraz „Me Too” 2006. godine da bi ukazala na nasilje nad ženama i njihovo zlostavljanje. Jedanaest godina kasnije, 2017, pronašao je novu društvenu platformu, pošto je tvit američke glumice Alise Milano pozvao žene da otvoreno progovore o vlastitim iskustvima seksualnog uznemiravanja i napada koji je uskoro postao katalizator globalnog razračunavanja.

0 Comments

Submit a Comment