Milošev krš na meti političke ‘elite’

by | maj 15, 2024 | Čuj - viđi - javi | 0 comments

Javlja: Koordinacioni tim za Milošev krš

Jasno je da na Miloševom kršu neće biti kamenoloma, ali koncesionar, uz pomoć Ministarstva ekologije i novog advokata, i dalje pokušava da osvoji ovu lokaciju kod Cetinja.

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je poništilo rješenje Agencije za zaštitu životne sredine i naložilo ponovno razmatranje Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu za koncesiju kamenoloma Milošev krš, kod Cetnja. To nije veliko iznenađenje, uvijek postoji šansa da drugostepeni organ u upravnom postupku poništi ili potvrdi odluku prvostepenog. Svakako očekujemo pozitivan razvoja događaja za našu stranu. Ovaj potez Ministarstva je samo jedna formalnost, kojom se odlaže konačni ishod – Kamenoloma na Miloševom kršu nema!

U ovoj situaciji su interesantna dva pitanja. Prvo – koncesionar, Inženjering put DOO Podgorica ima novog advokata, to je Darko Dragović, poslanik Pokreta Evropa sad u Skupštini Crne Gore. Da li je Dragović angažovan zbog ekspertize u upravnom pravu ili zato što njegovo ime na Žalbi koncesionara daje posebnu težinu? Drugo – da li Ministarstvo, kojim upravljaju Demokrate, koalicioni partneri PES-a, odlučuje o žalbi koncesionara na osnovu profesionalnog rada ili tu postoje određeni pritisci i političko-finansijski interesi? Ministru Vladimiru Martinoviću i njegovim saradnicima smo dva puta pisali, tražili prijem kako bismo pojasnili svoje argumente protiv kamenoloma. Nije bilo odgovora. Čak su nam u trećem pokušaju, u telefonskom razgovoru rekli da će nas blagovremeno obavijestiti, a 4 dana prije toga njihovo Rješenje je već bilo gotovo. Ne morate bit’ Cetinjanin, da dođete do zaključka. Dakle, opet neko pokušava da nam nešto uradi iza leđa. Ne može! Zato smo i mi angažovali novog advokata. Možda ne poznajemo dovoljno upravni postupak, procedure i rokove, možda nas goni cetinjska narav, pa se druga strana nada našem pogrešnom potezu ili umoru – ali, nema toga.

Radimo dalje, složno i uporno, tri sela, tri mjesne zajednice uz apsolutnu podršku Prijestonice Cetinje.
NE KAMENOLOM, NE, NE I NE!

Koordinacioni tim za Milošev krš,
Mjesne zajednice Bokovo, Đinovići i Kosijeri
Prijestonica Cetinje

0 Comments

Submit a Comment