Đoković najbolji sportista svijeta

by | apr 22, 2024 | Novosti | 0 comments

Novak Đoković je i zvanično najbolji sportista na planeti. On je u Madridu dobio “Laureus” nagradu za najboljeg pojedinca u svijetu sporta.

Nagradu mu je uručio Tom Brejdi, vjerovatno najbolji NFL igrač svih vremena.

Pored Đokovića u istoj konkurenciji nominovani su bili atletičari Mondo Duplantis i Noa Lajls, automobilista Maks Ferštapen te fudbaleri Erling Haland i Lionel Mesi.

Bio je nominovan i prošle godine, međutim s obzirom da je u kombinaciji bio Lionel Mesi koji je tada došao sa osvojenim Svjetskim prvenstvom i Zlatnom loptom, Đoković nije imao previše šanse.

Sa večerašnjim priznanjem Đoković se izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom i tako sada obojica imaju po pet priznanja.

U 2023. godini je uspio da osvoji tri grend slema, a na četvrtom je igrao finale. Pored toga, Novak je osvojio i Završni masters turnir.

Đoković je prošle godine pretekao Rafaela Nadala po broju osvojenih grend slem turnira, a čak i u 2024. godini nastavlja da uvećava rekord po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

Novak je peti put najbolji sportista svijeta, isto toliko nagrada ima i Rodžer Federer.

Četiri ima Jusein Bolt, po dvije Tajger Vuds, Rafael Nadal, Mihael Šumaher i Lionel Mesi.

U žiriju su velikani svjetskog sporta poput Sergeja Bubke, Martine Navratilove, Majkla Džonsona, Lenoksa Luisa, Alesandra Del Pjera, Nađe Komaneči, Ruda Gulita, Mike Hakinena…

0 Comments

Submit a Comment