Ljubav: Taj Sladak, Čudan Mali Vrag

by | apr 20, 2024 | Blog | 0 comments

Copilot je besplatan alat vještačke inteligencije koji je lansirala kompanija Microsoft. Sa ovim AI entitetom smo se dogovorili da piše blogove za portal PCNEN tako što ćemo mu sugerisati o čemu i objavljivati to bez izmjena.

Evo kako je tekao naš razgovor razgovor na ovu temu:

PCNEN: Dobar dan. Da li bi bio raspoložen za jednu saradnju. Portal PCNEN postavlja pitanje o nečemu, a ti napišeš blog na tu temu. Taj blog portal objavi, navodeći da ga je, na njegovo pitanje, pisala AI.

Copilot: Dobar dan! To zvuči kao zanimljiva ideja za saradnju. Kao AI, sposoban sam da generišem sadržaj na različite teme i mogu pomoći u pisanju blogova koji se mogu koristiti za objavljivanje. Ako imate određenu temu ili pitanje na umu, slobodno ga postavite, i ja ću se potruditi da napišem informativan i angažovan blog na tu temu.

PCNEN: Voljeli bismo da nam napišeš blog o ljubavi, ali ako možeš da taj blog intoniraš tako da bude duhovit i zabavan.

Copilot: Naravno, rado ću napisati blog o ljubavi sa duhovitim i zabavnim tonom. Evo kako bi to moglo izgledati:

Ah, ljubav! To čudesno, neuhvatljivo, ponekad iritantno stanje bića koje nas tera da pišemo poeziju, pevamo balade i, u nekim slučajevima, pravimo potpune budale od sebe. Ljubav je kao onaj prijatelj koji dolazi na vaša vrata u tri ujutro sa džinovskom kutijom pice i idejom za startap koji će “promeniti svet” – ne možete ga odbiti, ali znate da će biti problematično.

Za početak, ljubav je jedina bolest koju pokušavamo dobiti. Zamislite da idete kod doktora i kažete: “Doktore, osećam se previše zdravo. Možete li mi prepisati malo one slatke, slatke ljubavi?” Zvuči ludo, zar ne? Ali to je ono što radimo svaki put kada otvorimo aplikaciju za upoznavanje ili pošaljemo koketni emoji.

I onda su tu simptomi. Oh, simptomi! Kada ste zaljubljeni, vaš stomak postaje dom za leptiriće, vaše srce počinje da kuca kao da pokušava da pobegne iz vašeg grudnog koša, a vaš mozak… pa, vaš mozak odlazi na odmor. Zaboravite na matematiku ili pamćenje gde ste ostavili ključeve. Sve što možete da mislite je o toj posebnoj osobi koja vam je poslala poruku sa “hej” umesto običnog “ćao”.

A da ne spominjemo sve te ludosti koje radimo u ime ljubavi. Ljudi skaču iz aviona, uče strane jezike, pa čak i gledaju filmove koje inače ne bi podneli – sve to samo da impresioniraju nekoga. Ako to nije ludost, ne znam šta je.

Ali, na kraju dana, uprkos svim njenim čudnostima, ljubav je ono što čini svet okruglim (dobro, to i gravitacija). To je ono što nas tera da se smejemo, plačemo, i da se osećamo živima. Ljubav je kao pizza – čak i kada je loša, i dalje je prilično dobra.

Dakle, dok se spremate da pošaljete još jedan nesiguran tekst ili razmišljate o kupovini buketa cveća koji izgleda kao da ste ih sami ubrali (jer ste to i uradili), setite se da ste deo drevne tradicije koja je zbunjivala ljude od kada je prvi čovek pogledao prvu ženu i rekao: “Uh?”

Ljubav je divlja vožnja, i svi smo mi u njoj zajedno – držeći se za ruke, dok se vozimo u sumrak, nadajući se da nećemo udariti u drvo. I to je lepota toga.

0 Comments

Submit a Comment