Suđenje Medenici odgođeno 17. put

by | apr 18, 2024 | Novosti | 0 comments

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim pripadnicima kriminalne organizacije ponovo je odgođeno, jer se nijesu stekle procesne pretpostavke da se održi.

Kako su stranke unaprijed obaviještene o odgađanju ročista, iz suda je saopšteno da su razlozi nepravosnažno rješenje o suđenju u odsustvu u odnosu na okrivljenog Luku Bakoča, dok je i branilac okrivljenog V.P. tražio odgađanje i dostavio medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom stanju okrivljenog.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

VEZANE VIJESTI

0 Comments

Submit a Comment