CNP: Javno čitanje drame ‘Fragmenti života porodice bubašvaba’ Milane Matejić

by | apr 10, 2024 | Šta ima? | 0 comments

Javno čitanje drame “Fragmenti života porodice bubašvaba”, autorke Milane Matejić biće održano na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u četvrtak, 11. aprila u 19h, u saradnji s Fakultetom dramskih umjetnosti Cetinje. Dramu će čitati mladi crnogorski glumci i glumice: Jovana Brnović, Anđela Marunović, Mina Mićović, Milo Perović, Miloš Kašćelan i Kristijan Blečić.

“Šestočlana porodica, obična, da običnija ne može biti, usljed vanrednog stanja epidemije, neobičnog, do sada neviđenog virusa, primorana je da po vascijeli dan sjedi kod kuće, neprestano gleda televiziju, jede i čeka trenutak kada će život opet da bude onaj stari. U strepnji da se niko od članova porodice ne zarazi i umre, svako od članova porodice pažljivo prati ima li simptome virusa, koji su ni manje ni više – snovi”, zapisala je autorka Matejić.

Drama “Fragmenti života porodice bubašvaba” je nastala kao ispitni zadatak prve godine master studija Dramaturgije Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje u klasi doc. mr Aleksandra Radunovića na temu forme savremenog dramskog pisma.

Organizacijom javnog čitanja, Crnogorsko narodno pozorište i na ovaj način doprinosi prezentaciji i promociji savremene crnogorske drame i dramaturgije, te podstiče razvoj i afirmaciju mladih autora u oblasti dramskih umjetnosti.

Ulaz je slobodan.

0 Comments

Submit a Comment