Milijarderi mlađi od 30 godina naslijedili svoje bogatstvo

by | apr 5, 2024 | Zanimljivosti | 0 comments

Na svijetu već ima milijardera više nego ikada ranije (2.781), a očekuje se da će taj broj rasti u narednim godinama kada se ima u vidu da se starija generacija super bogatih priprema da svoj imetak prenese na potomke. Istraživanje časopisa Forbs pokazalo je da ima 15 milijardera starih 30 ili manje godina, ali da nijedan nije stvorio sopstveno bogatstvo, već da je imao koristi od ogromnog nasleđa, prenosi portal RTS.

Najmlađa milijarderka na svijetu je Livija Fogt (19), koja ima bogatstvo od 1,1 milijardu dolara zahvaljujući udjelu od 3,1 u “WEG Industries”, brazilskom proizvođaču električne opreme čiji je suosnivač njen djeda Verner Rikardo. Umro je 2016.

Stručnjaci švajcarske banke UBS navode: „Tokom narednih 20 do 30 godina, preko hiljadu današnjih milijardera će vjerovatno prenijeti više od 5,2 biliona dolara svojim nasljednicima. Kako smo došli do ovog broja? Jednostavno sabiranjem bogatstva 1.023 milijardera koji danas imaju 70 ili više godina“.

Jedan od najmlađih milijardera koji su stekli – a ne naslijedili – svoje bogatstvo je Ben Fransis (31), britanski osnivač sportskog brenda Gymshark. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 1,3 milijarde dolara.

0 Comments

Submit a Comment