Grčki carinici štrajkuju, zatvorene granice

by | apr 2, 2024 | Novosti | 0 comments

Saobraćaj na graničnim prelazima iz Grčke ka susjednim zemljama biće obustavljen danas i sjutra zbog 48-časovnog štrajka grčkih carinika.

Zbog dvodnevnog štrajka carinika očekuje se potpuna obustava saobraćaja na graničnim prelazima iz i ka Grčkoj za kamione i sve vrste pošiljaka, a isto će važiti i za automobile.

Postoje izuzeci za kamione koji prevoze pošiljke koje se, zbog osjetljivosti, moraju odmah transportovati, a za automobile ako je riječ o pacijentima koji hitno odlaze na liječenje, prenose agencije.

Јedino što će biti dozvoljeno je prelazak granice pješice, mada se ne isključuje mogućnost da u slučaju stvaranja kolone automobila dođe do povremenog prolaska, ali na to bi se, prema navodima, čekalo satima.

Zatvoreni su granični prelazi Bogorodica, Evzoni i Dojran.

Uprava carina je juče saopštila da će zbog štrajka na graničnim prelazima Bogorodica – Evzoni, Dojran – Dojrani i Međitlija – Niki biti potpuno obustavljen teretni saobraćaj, osim kvarljive robe.

Prema CU, koja se poziva na informacije dobijene od Ambasade Grčke u Skoplju, putnički saobraćaj će biti dozvoljen periodično (tačan red vožnje nije poznat), ali se putnicima savjetuje da izbjegavaju kretanje kroz ove granične prelaze tokom ovog perioda.

0 Comments

Submit a Comment