Suđenje Medenicama odgođeno 14. put, raspisana potjernica za Bakočem

by | mar 15, 2024 | Novosti | 0 comments

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore, Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim, navodnim, pripadnicima kriminalne grupe koju je, sumnjaju u tužilaštvu, formirao, danas je, 14. put, odgođeno u Višem sudu u Podgorici.

Razlog današnjeg odgađanja je nedolazak jednog od optuženih, Nikšićanina Luke Bakoča, za kojim je raspisana potjernica jer policija nije uspjela da ga pronađe i uruči mu rješenje o slanju u pritvor, koji mu je određen jer se nije pojavio ni na prethodnom ročištu.

“I porodica i ja, kao njegov branilac, zaista smo zabrinuti za njega jer ne znamo gdje se nalazi”, rekla je Bakočeva advokatica Dina Šabotić, navodeći da je očekivala da će se Bakoč, uprkos nejavljanju njoj i familiji, danas pojavidi u sudnici.Ona je negirala nezvanične informacije da je Bakoč pobjegao jer je, u međuvremenu, Apelacioni sud odbio njegovu žalbu na odluku o pritvoru, koji mu je na ročištu, 31. januara, određen na prijedlog državnog tužioca Vukasa Radonjića, prenosi libertaspress.me.

Sudija Nada Rabrenović, koja predsjedava Vijećem suda, kazala je danas da ih je policija obavijestila da u evidenciji graničnih prelaza nema imena Luke Bakoča.

“Shodno tome, on nije prelazio zvanične granične prelaze od 31. januara do 13. marta”, rekla je Rabrenović i ročište odgodila za 29. mart.Na optuženičkoj klupi se, osim Medenica i Bakoča, nalaze i policijski službenik Darko Lalović, Marjan Bevenja, Milorad Medenica, Bojan i Marko Popović, Marko Vučinić, Vojin Perunović, Petar Milutinović, Vasilije Petrović, Ivana Kovačević, Radomir Raičević, Stevo Karanikić, Goran Jovanović i Milica Vlahović-Milosavljević, kojoj se sudi u odvojenom postupku.

Optužnicom, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo 17. oktobra 2022. godine, obuhvaćena je i Bakočeva firma “Kopad Company“ iz Nikšića.

Oni se, saopštio je ranije tužilac Radonjić, terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

VEZANE VIJESTI

0 Comments

Submit a Comment