Podignuta optužnica protiv Bojana Petričevića i još pet osoba

by | mar 4, 2024 | Novosti | 0 comments

Specijalno državno tužilaštvo je danas saopštilo da je prije tri dana (1. marta) Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih B.P., P.P., M.D., M.Ž., I.N. i F.P., zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo trgovina ljudima.

U optužnici je predloženo da se produži pritvor okrivljenima B.P. i P.P., dok je prema okrivljenima M.Ž., I.N., F.P. i M.D. predloženo da im se produži mjera nadzora.

Optuženi su uhapšeni početkom septembra prošle godine, kada su mediji i otkrili njihov identitet. Riječ je o Bojanu Petričeviću, jednom od vlasnika firmi “A Cop” i “PS gradnja”,  Periši Pavićeviću, Miloradu Živaljeviću, Filipu Periću, Igoru Novakoviću i Melihi Dacić.

Petričević je javnosti poznat kao vlasnik građevinskih formi koje su nelegalno gradile u podgoričkom naselu Zabjelo zgradu koja je sada prediđena za rušenje.

0 Comments

Submit a Comment