Nakon hapšenja, Mijajlović na novu kompaniju prenio imovinu vredniju od 10 miliona eura

by | mar 4, 2024 | Novosti | 0 comments

Nepunih mjesec dana prije nego što će biti uhapšen, Aleksandar-Aco Mijajlović je osnovao novu kompaniju pod nazivom „Easy T“. Četiri dana nakon što je Mijajlović uhapšen pod sumnjom da je organizovao šverc cigareta, na ovu kompaniju je prenijeto vlasništvo nad imovinom vrijednom 10 miliona eura, piše Istraživački centar MANS.

Podaci do kojih je došao Istraživački centar MANS-a pokazuju da je samo četiri dana nakon hapšenja Mijajlovića promijenjen statut novoosnovane kompanije „Easy T“ na način što je za 10,1 miliona eura povećan nenovčani ulog osnivača – kompanije „EASY DRIVE“.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), kompanija „Easy T“ osnovana je 22. januara ove godine na adresi Studenska 2A u Podgorici, gdje se nalaze i ostale kompanije koje se povezuju sa Mijajlovićem, uključujući i „EASY DRIVE“ koja se navodi kao jedni vlasnik nove kompanije. “Easy T” je registrovana za poslove građevinarstva, a za izvršnog direktora postavljena je Mirjana Burzan koja istu funkciju ima i u kompaniji „EASY DRIVE“.

U pitanju je oko 28.000 m2 zemljišta i oko 15.000 m2 poslovnih objekata u blizini nekadašnjeg kompleksa Titex fabrike u Podgorici.

0 Comments

Submit a Comment