Odsjekao noge da bi dobio odštetu od osiguranja

by | feb 29, 2024 | Zanimljivosti | 0 comments

Kancelarija šerifa okruga Hauel nedavno je istražila najbizarniji slučaj u svojoj istoriji. U novembru prošle godine, 60-godišnji muškarac iz Villov Springsa “izgubio” je obje noge nakon što je navodno doživeo nesreću sa rotaciona kosilicom.

Rotaciona kosilica koja je obično pričvršćena za traktore, a čovjek je tvrdio da mu je jedna slučajno odsjekla obje noge. Međutim, bilo je nekoliko rupa u čovjekovoj priči.

Prije svega, bukvalno je ostao bez nogu, ali njih nigdje nije bilo, što je bilo bizarno za ovu vrstu nesreće. Zatim je postojala činjenica da su čovjekove rane bile previše čiste da bi ih nanijela četkasta rotaciona kosilica.

I na kraju, čovjek je bio poznati paraplegičar, što je pokrenulo pitanja o tome kako je uspio da se nađe na putu traktorske rotacione kosilice.

Kako se istraga nastavila i pojavilo se još rupa u priči povređenog čoveka, policija je otkrila da je muškarac sa Floride posjetio žrtvu sa sjekirom i navodno mu odsjekao noge, uz naknadu.

Kasnije je otkriveno da je 60-godišnji paraplegičar smislio plan da počini prevaru u osiguranju, a pošto mu noge više nisu koristile, odlučio je da ih odsiječe u insceniranoj nesreći.

0 Comments

Submit a Comment