Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog izjave Grlić-Radmana

by | feb 25, 2024 | Novosti | 0 comments

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je uputilo danas protestnu notu ambasadi Hrvatske u Beogradu “povodom neprihvatljive izjave ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlić-Radmana”.

“Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić – Radmana izrečenih 24. februara na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srbije u celini”, saopštilo je MSP Srbije.

Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči “na kojoj će stolici da sjedi” i dodao da “Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana”.

Reagujući na te izjave, Vučić je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije, već vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije.

“Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno”, napisao je Vučić na Instagramu, prenosi Tanjug.

0 Comments

Submit a Comment