Tražio od bivša žene da mu vrati bubreg

by | feb 24, 2024 | Zanimljivosti | 0 comments

Dr Ričard Batista je zahtijevao od svoje bivše žene da dobije nazad svoj donirani bubreg  nakon što je njegova žena podnijela zahtjev za razvod braka.

On je 2001. godine donio odluku da svojoj ženi donira svoj bubreg!

Ali nakon što je njegova žena podnijela zahtjev za razvod u julu 2005, dr Ričard Batista je rekao svojoj sada bivšoj partnerki Donel da će morati da vrati bubreg ili da mu plati 1,2 miliona funti.

Donel je, nažalost, pretrpjela neuspjelu transplantaciju bubrega, pa je njen bivši muž odlučio da donira svoj bubreg da joj spase život.

“Moj prvi prioritet je bio da joj spasem život. Drugi bonus je bio da preokrenem brak”, rekao je tada novinarima.

Procedura je na kraju spasila Donelov život, ali brak, ne toliko, jer je podnijela zahtjev za razvod 2005. godine. Doktor Batista je kasnije optužio da je imala aferu, što je dovelo do toga da je podnio vanredni zahtiev za nagodbu od 1.5 million dolara ili da mu se vrati donirani bubreg.

Dr Batista nije uspio da vrati ni bubreg, ni odštetu koju je tražio tokom brakorazvodnog postupka. Vrhovni sud okruga Nasau odbio je njegov zahtjev i presudio da je bubreg poklon.

“Napor optuženog da traži i izvuče novčanu nadoknadu stoga ne samo da je u suprotnosti sa zakonskim propisima, već bi mogao da izloži optuženog krivičnom gonjenju“, rekao je bračni sudija Džefri Grob.

0 Comments

Submit a Comment