Poziv za učešće na festivalu FIAT 2024

by | feb 5, 2024 | Šta ima? | 0 comments

Festival internacionalnog alternativnog teatra (FIAT 2024) održaće se od 6. do 15. septembra u Podgorici, i pozivaju se svi umjetnici/ce, da svoje projekte i radove iz oblasti eksperimentalnog pozorišta, književnosti, vizuelnih umjetnosti, muzike, filma i kreativnih industrija prijave za festival. Glavni program je takmičarskog karaktera, a međunarodni žiri će, kao i svake godine, dodijelti četiri festivalske nagrade. 

Festival internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) se skoro četiri decenije uspješno realizuje i, reagujući na dinamiku društvenih procesa, daje poseban pečat crnogorskoj kulturno-umjetničkoj sceni. Usljed napete geopolitičke situacije, kao i turbulentnih društveno-ekonomskih prilika na lokalnom nivou, festival se i ove godine suočava sa izazovom u vidu finansijske neizvjesnosti. Ovo je prilika i da pozovemo sve društveno odgovorne i druge zainteresovane kompanije, organizacije i udruženja, kao i institucije, da podrže ovogodišnji FIAT, jer u aktuelnim okolnostima umjetnost je posebno značajna, ako ne i neophodna, doza čovječnosti.    

FIAT se svake godine realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore i Glavnog grada Podgorice, te uz pomoć drugih donatora i prijatelja. Jedna od veoma bitnih karakteristika festivala je i promocija i podsticanje kulturne razmjene, saradnje i mobilnosti umjetnika, kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou. Prepoznat kao fuzija različitih oblika umjetnosti, FIAT je, sa svojim autentičnim programom, karakterističnom publikom i neposrednom atmosferom, jedan od najznačajnijih festivala jugoistočne Evrope.    

Prijavni formulari za glavni takmičarski program i za prateći program dostupan je na web sajtu festivala www.fiat-montenegro.org  od četvrtka 1. februara do srijede 20. marta. 

Više se moguće informisati na zvaničnim kanalima festivala ( Facebook,Instagram ). 

0 Comments

Submit a Comment