Miloš Medenica ostaje u pritvoru

by | dec 29, 2023 | Novosti | 0 comments

Apelacioni sud Crne Gore je odbio kao neosnovanu žalbu branilaca okrivljenog Medenica Miloša za ukidanje pritvora uz davanje jemstva na ukupan iznos od 788.800,00 eura, koji se sastoji u uspostavljanju hipoteke na nepokretnostima okrivljenog i njegovih srodnika.

Odlučujući o žalbi branioca okrivljenog, ovaj sud je prihvatio razloge koji su dati u prvostepenom rješenju da ponudjeno jemstvo u konkretnom slučaju ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjedjenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu i nesmetano vodjenje krivičnog postupka. Ovo između ostalog i iz razloga što je u pogledu dijela jemstva u odnosu na odredjene davaoce jemstva pokrenuta finansijska istraga, a preostala vrijednost ponudjenog jemstva koje nije obuhvaćeno finansijskom istragom nije dovoljna garancija za obezbjedjenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu, piše u saopštenju objavljenom na stranici suda.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Predmet protiv Medenice i drugih spojen je sa postupkom protiv Vojina Perunovića i Jovana Mikovića, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje.

0 Comments

Submit a Comment