Zagonetka koju navodno FBI postavlja kandidatima za posao

by | dec 5, 2023 | Svaštara | 0 comments

Agent FBI-a ne može biti svako, a da bi suzili broj kandidata koji bi željeli da rade u ovoj američkoj državnoj agenciji, osobe zadužene za intervjuisanje potencijalnih agenata moraju da pronađu način da otkriju njihove prednosti i mane, ali i inteligenciju i sposobnost opažanja detalja.

Metju Palandra, koji se na TikToku predstavlja kao TheMagicMatt, objavio je video u kome je otkrio zagonetku koju FBI navodno postavlja potencijalnim kandidatima na intervjuu za posao u ovoj službi.

„Muškarac i žena izlaze na piće na svom prvom sastanku. Vruć je ljetnji dan, tako da dok muškarac i žena čekaju na obrok, oboje dobijaju po čašu ledene vode“, počinje on zagonetku.

Nastavlja dalje:

„Žena se znoji i dodatno je žedna, pa odmah na početku ispija tri čaše hladne vode s ledom, dok je muškarac pijuckao svoju vodu tokom objedovanja. Kasnije istog dana, muškarac šalje poruku ženi u kojoj joj kaže da je bolestan i da se osjeća izuzetno slabo. Prije ponoći, policija ga proglašava mrtvim. Kada je žena privedena na ispitivanje, utvrđeno je da su i njeno i piće njenog partnera bili otrovani“, završava zagonetku Metju.

Kandidati za rad u FBI-u su dakle morali da odgovore na pitanje zašto je muškarac umro, a žena nije. Pred njima je bio težak zadatak koji su samo rijetki uspjeli da riješe. Razmislite malo o ovoj zagonetki i pokušajte da pronađete tačan odgovor.

Rješenje

Žena je bila vrlo žedna, pa je zbog toga vodu pila brzo. Otrov se nalazio u ledu, zbog čega je ona u svoje tijelo unijela vrlo malu količinu otrova. Led se nije uspio otopiti na vrijeme da bi otrov uspio da je usmrti. Muškarac, s druge strane, pio je vodu polako i u svoj organizam unio veliku količinu otrova, jer se led u njegovoj čaši istopio. (Izvor:N1)

0 Comments

Submit a Comment