ARTBIZ – prilika za mlade umjetnike/ce u Crnoj Gori

by | dec 4, 2023 | Šta ima? | 0 comments

NVO Nezavisna teatarska scena „BUNT“ u sklopu projekta ARTBIZ organizuje edukaciju za studente iz umjetnosti i biznisa – preduzetništva.

Sjutra od 10 časova u multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ biće održano predavanje ARTBIZ Lider/ka: Kako dostojanstveno živjeti umjetnost i od umjetnosti, a predavačica je Mirjana Marsenić Vujović.

Mirjana Marsenić Vujović završila je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2011. na odsjeku Slikanje u klasi prof. Branislava Sekulića. Dio specijalističkih studija pohađala je na School of Contemporary Art, Pont Aven – Francuska (Američka akademija umjetnosti). Magistarske studije iz oblasti slikarstva završila je 2013. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, u klasi prof. Ratka Odalovića. Od 2015. godine radi kao profesor likovne umjetnosti u QSI International School Of Montenegro. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2011. godine. Dobitnica je priznanja „21. Jul“ od Opštine Berane za ostvarene rezultate iz oblasti likovnih umjetnosti (2014.), ali i Godišnje nagrade za slikarstvo od Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja 2011. Bila je predstavnica Crne Gore na 7. Igrama frankofonije u Nici, selektovana od strane Međunarodne komisije za francuski jezik i kulturnu raznolikost (2013). Imala je brojne samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostranstvu.

Projekat ARTBIZ pruža mladim umjetnicima znanje koje će im pomoći u prevazilaženju poteškoća u pronalaženju zaposlenja tako što će, kroz edukativni proces, kod njih razvijati preduzetnički duh, pružiti im neophodne informacije i razvijati vještine kojima će moći svoj talenat i kreativnost da pretvore u sopstveni uspješni biznis. Osnaženi umjetnici koji ostvaruju svoj pun potencijal istovremeno doprinose lokalnoj zajednici stvarajući nove kulturne sadržaje. Svi zainteresovani dobrodošli su na predavanje, a više informacija o samom projektu i ostalim, predstojećim aktivnostima mogu naći na instagramu Scene Bunt.

Ovaj događaj dio je projekta ARTBIZ, koji će se održati u Podgorici, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2. ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest opština u Crnoj Gori, među kojima su opštinama Zeta, Danilovgrad, Cetinje i Podgorica, čineći klaster „Središnji region“.

0 Comments

Submit a Comment