MC: Stekli su se uslovi za razrješenje ombudsmanke RTCG

by | dec 2, 2023 | Novosti | 0 comments

Media centar je danas reagovao na ono što je ombudsmanka RTCG kazala povodom njihovog prigovora na njen rad i zaključio “da su se stekli uslovi da Savjet RTCG razriješi dužnosti ombudsmanku Danijelu Popović zbog toga što svojim djelovanjem postupa protivno Zakonu o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore i opštim aktima RTCG”.

“Vrhunac takvog postupanja desio se odbijanjem posljednjeg prigovora Media centra na izvještavanje TVCG i skandaloznom reakcijom na saopštenje koje je tim povodom izdao Media centar. Prigovor se odnosio na izostavljanje iz izvještaja važnih stavova iz Rezoluciji o Crnoj Gori, koju je 18. oktobra donio Parlament Evropske unije, a koji se tiču nezakonitog izbora generalnog direktora RTCG Borisa Raonića. Skandaloznost se ogleda u tome što ombudsmanka Popović, kako su prenijeli mediji, misli da njen posao ‘nije da komentariše teme i način na koji se one obrađuju, već da je to stvar procjene uredništva RTCG'”, navodi se u reagovanju RTCG.

MC sugeriše da ovakvo ombudsmankino reagovanje pokazuje da ona “ne zna šta su nadležnosti ombudsmana koje je propisao Zakon o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore ili ih ne zna tumačiti, što je jednako nedopustivo”.

“U interesu nezakonitog generalnog direktora RTCG Borisa Raonića je bilo da se prešute stavovi Parlamenta EU o njegovom nezakonitom izboru, ali nije bilo u interesu javnosti, a upravo o tome interesu ombudsmanka Popović treba da vodi računa. Postupajući u interesu nezakonitog generalnog direktora, a ne javnosti, ombudsmanka RTCG Danijela Popović je, ponavljamo, postala saučesnica u skrivanju informacija od javnosti, zbog čega je sasvim izgubila kredibilitet i besmisleno je njeno zadržavanje na ovoj važnoj dužnosti”, zaključuje MC.

MC: Ombudsmanka RTCG saučesnica “u skrivanju informacija od javnosti”

0 Comments

Submit a Comment