Borba: Vesna Medenica završavala ispite kćerki Suzane Mugoše

by | nov 22, 2023 | Novosti | 0 comments

Sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša i bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica su se tokom juna 2021. dogovarale, SMS porukama, da Medenica lobira da kćerka Mugoše položi ispite na Univerzitetu Donja Gorica.

U sms prepisci, koju portal Borba objavljuje, Mugoša traži od Medenice da joj pomogne kod profesorice Milane Čabarkape za tri predmeta za kćerku Anu Mugošu.

Iz prepiske koja je u posjedu tužilaštva se vidi da Medenica pristaje da pomogne Mugoši i stupa u konatakt sa pomenutom profesoricom i traži od Mugoše dalje podatke za kćerku.

Suzana Mugoša je predsjedavala Sudskim vijećem koje je nepravosnažno osudilo tada opozicione političare Andriju Mandića i Milana Kneževića na višegodišnje kazne zatvora zbog navodnog pokušaja državnog udara. Apelacioni sud je tu presudu poništio i predmet vratio na ponovno suđenje, koje još nije zaršeno.

Medenicu, koja se sada brani sa slobode, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je počinila krivična djela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

0 Comments

Submit a Comment