Savić predložio da se utvrdi odgovornost Mugoše

by | nov 21, 2023 | Novosti | 0 comments

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović-Zvicer rekla je Radiju Crne Gore da je Savjetu dostavljen predlog od strane predsjednika Višeg suda Borisa Savića da se utvrdi disciplinska odgovornost Suzane Mugoše.

“Predsjednik Višeg suda Boris Savić je naveo u obrazloženju predloga da postoji osnovana sumnja da je Suzana Mugoša izvršila disciplinski prekršaj u smislu člana 110 i 111 Zakona o Sudskom savjetu. Savić navodi u obrazloženju da su izjave Mugoše koje su prenijeli mediji neprimjerene sudijskoj funkciji, da nisu dostojne sudije”, naglasila je Simović-Zvicer.

Simović-Zvicer objašnjava da je dalja procedura da se predlog dostavlja disciplinskom tužiocu koji će odlučiti hoće li biti pokrenut disciplinski postupak protiv Suzane Mugoše.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) treba da utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja prvostepene i drugostepene odluke u slučaju “državni udar”, kazala je  juče sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša, navodeći da je uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena.

Iz Apelacionog studa ocijenili su danas da je izjava Mugoše neprimjerena i pozvali SDT da ispita navode.

Apelacioni sud reagovao na izjavu sutkinje Mugoše

0 Comments

Submit a Comment