Predsjednika Austrije ujeo pas predsjednice Moldavije (video)

by | nov 21, 2023 | Zanimljivosti | 0 comments

Tokom posjete predsjednika Austrije Aleksandra van der Belena Kišinjevu, desio se incident – pas moldavske predsjednice Maje Sandu ujeo je austrijskog lidera za ruku.

Incident su snimile video-kamere, a dogodio se kada su Sandu i Van der Belen bili u dvorištu predsjedničke palate u glavnom gradu Moldavije.

Maja Sandu je povela psa, koji je prisustvovao sastanku, na zajedničko fotografisanje sa Van der Belenom i predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar, koja je takođe bila u posjeti Moldaviji.

U jednom trenutku, Van der Belen je krenuo da pomazi psa koji se zove Kodrut, ali je pas predsjednika Austrije ujeo za ruku.

Van der Belen je kasnije fotografisan, a na slikama se vidi da mu je ruka zavijena.

Maja Sandu se izvinila i ponudila objašnjenje rekavši da je Kodrut bio pod stresom i da je na događaju bilo prisutno mnogo ljudi.

Ona je inače ovog psa, bivšeg lutalicu, udomila početkom godine nakon što ga je udario automobil, kada je izgubio nogu.

“Kodrut je dio našeg tima u Predsjedništvu oko sedam mjeseci, nakon što je pronađen povrijeđen na ulici. Nažalost, nismo uspjeli da mu sačuvamo šapu, ali posle nekoliko mjeseci liječenja, on sada srećno trči na tri noge”, napisala je ona na Instagramu.

0 Comments

Submit a Comment