Vraneš odao počast i partizanima i četnicima

by | nov 20, 2023 | Novosti | 0 comments

Crna Gora kao demokratska i civilizovana država konačno treba da se riješi svih sukoba iz prošlosti i radi na intinskom pomirenju, kako bi se već jednom zakopače ratne sjekire, a svi istinski počeli jedne druge poštovati, kako bi svi zajedno išli u bolju budućnost, saopštio je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, ispred spomenika palim u borbi protiv fašizma na Stražici, nakon što je položio cvijeće i zapalio svijeće u kripti spomenika, povodom 20. novembra Dana opštine Pljevlja.

Prethodno je, prenose Vijesti, Vraneš zapalio svijeće na svega dvadesetak metara od spomenika na Stražici, na mjestu jame u kojoj su kako tvrde pojedini istoričari i političari, komunisti bacili 25 boraca iz Pljevalja koji su se borili za kralja i otadžbinu.

„Danas smo ovdje da odamo poštu svim herojima koji su svoj život dali da bi mi danas živjeli u slobodi. Mi smo ovdje kod jame na Stražici položili vijenac, pomolili se Bogu i zapalili svijeću za sve heroje koji su bili u četničkom pokretu i koji su život dali za slobodu. Takođe ovdje kod spomenika na Stražici poklonili smo se svim junacima i svim herojima u partizanskom pokretu koji su svoj život dali da bi mi danas živjeli u slobodi. Svi znamo nažalost da je u drugom svjetskom ratu bilo više pokreta koji su se borili protiv fašizma. Na nesreću našeg naroda, nekad su i ti pokreti među sobom bili sukobljeni. Međutim, ljudski život je nešto najvrjednije i mi ne smijemo da prebiramo po žrtvama i svak ko je dao život za slobodu svog naroda vrijedan je našeg poštovanja“, kazao je Vraneš.

Polaganje vijenaca na Spomenik na Stražici ove godine posebno su organizovalo boračke organizacije, političke organizacije i lokalna samouprava.

0 Comments

Submit a Comment