Pavličić prije više od devet godina osuđena zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave

by | nov 20, 2023 | Novosti | 0 comments

Pomoćnica direktora Instituta za javno zdravlje Miljana Pavličić još prije više od devet godina osuđena je zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, ali je uprkos presudi i dalje radila i napredovala u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je zbog lažiranja podataka o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univeriteta u Beogradu osuđena uslovno, potvrdili su jutros Vijestima iz Osnovnog suda u Podgorici.

“Obavještavamo Vas da u vrijeme vođenja postupka poslovne oznake K.br. 76/14, shodno generalijama datim tokom suđenja, okrivljena M.P. nije bila zaposlena”, piše u odgovoru Osnovnog suda u Podgorici.

Pavličić je godinama radila na rukovodećim pozicijama u IJZ sa uvjerenjem o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje je falsifikovano.

Tokom ove godine bila je i članica Komisije koja je obavljala intervjue sa kandidatima koji su se javljali na oglase za zaposlenje u toj ustanovi i učestvovala u ocjeni njihovih kompetencija.

Tokom prošle godine učestvovala je na projektu “Conduct training for case investigators and contact trasers to strenghten capacities for COVID 19 survelliance”. Na tom projektu, a po osnovu ugovora o dopunskom radu, kao član stručnog tima tokom devet mjeseci zaradila je dodatnih oko 4.300 eura.

Pavličić se predstavljala kao magistar biohemije u biografiji, kao panelista na događaju u organizaciji Centara za izvrsnost, inicijative Evropske unije.

Pavličić je zaposlena u Institutu 2010. godine, kao pripravnica.

VZANE VIJESTI

0 Comments

Submit a Comment